Nanga Parbat

Üdvözlünk a Nanga Parbat blogon!

2023. június 20. - Nanga Parbat

Isten hozott a Nanga Parbat blogon!

Hogy miért ezt a blognevet választottam? Mert egyrészt szanszkrit nyelven van (mely a hinduizmus szent nyelve, mondhatni Ázsia latinja, a legősibb ma is beszélt nyelv), másrészt mert egy olyan hegyet takar, mely a Föld egyik legnehezebben meghódítható magaslata. Pontos helye: India és Pakisztán között a Himalájában (Kasmírban) van. A nanga parbat szavak jelentése: "meztelen hegy". A magassága egyébként: 8125 méter, csupán 8 db ennél magasabb hegycsúcs van bolygónkon.

Visszatérve a névválasztásra: vegyük sorba: a Nanga Parbat a legősibb nyelven íródott kifejezés, mely a legnehezebben meghódítható hegyet takarja a Föld egyik olyan pontján, ahol 2 ezer éve zajlanak harcok és ahol három vallás találkozik (az iszlám, a buddhista és a hindu) a leginkább sokoldalúbb kultúrák mentén. Mennyi "leg". A blog pedig az érdekességek jegyében indult, mert Földünk érdekességeiről tervez posztokat megjelentetni. Adózva egyúttal az ázsiai mentalitásnak, a hinduizmus és buddhizmus türelmének és kiegyensúlyozottságának.

nangaparbat_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nangaparbat.blog.hu/api/trackback/id/tr3018150360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása